Kennismodel CORA: verschil tussen versies

Regel 14: Regel 14:
  
  
[https://hora.surf.nl/index.php?title=Metamodel HORA kennismodel]
+
 
 +
'''Enkele kennismodellen van collega referentie architecturen'''
 +
 
 +
[https://www.noraonline.nl/wiki/Kennismodel_NORA NORA] [https://www.gemmaonline.nl/index.php/Toelichting_op_kennismodel GEMMA] [https://www.wilmaonline.nl/index.php/WILMA_kennismodel WILMA] [https://hora.surf.nl/index.php?title=Metamodel HORA]
  
  

Versie van 10 sep 2020 om 07:31

Onderstaande figuur toont het CORA 4.0 kennismodel 1.1[1]. De originele kleurenweergave toont het model conform Archimate. De kleurweergave Vanuit CORA 3 toont de elementen van het kennismodel die nieuw, respectievelijk herzien respectievelijk ongewijzigd zijn in CORA 4 ten opzichte van CORA 3.

ERROR: Invalid value Id-e861edca-5b9a-835b-09a1-bffa446414e5 for parameter in parserfunction {{#displayArchiMateDiagram:page=}}.
Legenda
ERROR: Unknown error


Toelichting op het kennismodel:

De elementtypen die gebruikt worden, zijn verbijzonderingen van ArchiMate elementtypen. Hierdoor is het volledige model conform ArchiMate 3, maar concreter gemaakt voor de architectuur van woningcorporaties.

De niet-ingekleurde elementen zijn elementen die geen deel uitmaken van de CORA referentiearchitectuur. Ze zijn in dit kennismodel opgenomen ter verduidelijking van de samenhang.

Enkele aspecten zijn omwille van de overzichtelijkheid niet weergegeven:


Enkele kennismodellen van collega referentie architecturen

NORA GEMMA WILMA HORA


Beschrijving van de elementen uit het modelTerug naar startpagina

Logo CORA.jpg

  1. In november 2019 hebben we kennismodel 1.0 gepubliceerd. In de releasenotes lees je welke wijzigingen zijn doorgevoerd