CORA werkprocessen: verschil tussen versies

(In Kennismodel)
Regel 28: Regel 28:
  
 
===In Kennismodel===
 
===In Kennismodel===
{{CORA metamodel aspect|Werkprocessen}}
+
{{CORA metamodel aspect|Processenmodel}}

Versie van 19 nov 2019 om 11:08

Werkprocessen zijn nodig om bedrijfsservices te kunnen leveren. Zonder het leveren van bedrijfsservices geen werkprocessen. De CORA werkprocessen zijn daarom één op één te plotten op het CORA bedrijfsservicemodel.

Definitie: Een werkproces is een geordende reeks processtappen die onder verantwoordelijkheid van een enkele bedrijfsfunctie uitgevoerd wordt en die als afgebakend onderdeel van een bedrijfsproces de levering van een deeldienst realiseert.

In CORA hanteren we de schrijfwijze voor werkprocessen: altijd een werkwoord gevolgd door een enkelvoudig zelfstandig naamwoord


CORA referentieprocessen

  • Binnenkort worden de eerste werkprocessen van de bedrijfsprocessen 'Uitgevoerd reparatieonderhoud' respectievelijk 'Incasso' gepubliceerd.


Toelichting CORA werkprocessen

  • Welke werkprocessen CORA onderscheid, is bij het opstellen van de bedrijfprocessen globaal verkend. Onderstaande opsomming is derhalve nog indicatief.


Alfabetisch overzicht van CORA werkprocessenIn Kennismodel

Het thema CORA werkprocessen past binnen de metastructuur van de CORA als weergegeven in onderstaande figuur, waarbij in het kennismodel alleen de concepten zijn ingekleurd die relevant zijn voor het thema CORA werkprocessen:Originele kleuren
Vanuit CORA 3
   
   
Applicatiemodel
   
   
Applicatielaag en services
   
   
ArchiMate basiskleuren