Werkproces

ArchiMate-element Werkproces
ArchiMate_Process.png
Elementtype  : BusinessProcess
Element-id  : Id-e81bb991-3bb1-8304-a6f0-2880695bfcf2
ArchiMate-model  : CORA 4 Kennismodel 1.4
Label  : Werkproces
Documentatie  : Een werkproces is een geordende reeks processtappen die onder verantwoordelijkheid van een enkele bedrijfsfunctie uitgevoerd wordt en die als afgebakend onderdeel van een bedrijfsproces de levering van een bedrijfsservice realiseert.
Vanuit CORA 3  : Herzien
Toelichting  : We nemen werkprocessen op in de referentiearchitectuur om te modelleren hoe bedrijfsprocessen samengesteld zijn, hoe daarbij de verantwoordelijkheden belegd zijn bij bedrijfsfuncties en welke geautomatiseerde ondersteuning daarbij gebruikt wordt. Een belangrijk aspect bij procesinrichting is het streven naar herbruikbaarheid. In de referentiearchitectuur worden daartoe herbruikbare werkprocessen onderkend.
CORA procesmodel  : Ja
Bedrijfsservicesmodel  : Ja
CORA processjabloon  : Ja
Sturingsmodel  : Ja
Applicatielaag en services  : Ja
Werkprocesmodel  : Ja
RiskControlFramework  : Ja
BIM  : Ja
Thema procesketen  : Ja
RGBcode  : 072 168 255
Informatiefunctiemodel  : Ja
ArchiMate-views  : 
Relaties  : 
Contextdiagram
Een werkproces is een geordende reeks processtappen die onder verantwoordelijkheid van een enkele bedrijfsfunctie uitgevoerd wordt en die als afgebakend onderdeel van een bedrijfsproces de levering van een bedrijfsservice realiseert. (BusinessProcess) Werkproces Een bedrijfsfunctie is een coherente verzameling competenties gericht op het leveren van een of meerdere bedrijfsservices. (BusinessFunction) Bedrijfsfunctie Een informatieobject is een verzameling aan elkaar gerelateerde gegevens die als eenheid wordt behandeld. (Representation) Informatieobje- ct Een applicatieservice is de zichtbare functionaliteit die een applicatie biedt ter ondersteuning van een stap in een werkproces. (ApplicationService) Applicatieservi- ce Een uitvoerende rol is de hoedanigheid waarin c.q. verantwoordelijkheid waarmee een persoon, afdeling of organisatie een toegewezen taak uitvoert. (BusinessRole) Uitvoerende rol Een processtap is een geordende reeks handelingen die onder verantwoordelijkheid van een enkele uitvoerende rol aaneengesloten uitgevoerd wordt en die een afgebakende bijdrage levert aan de uitvoering van een werkproces. (BusinessProcess) Processtap Een bedrijfsproces is een geordende reeks werkprocessen die onder verantwoordelijkheid van één organisatie wordt uitgevoerd met als doel één dienst te leveren aan een afnemer en die wordt gestart door een specifieke gebeurtenis. (BusinessProcess) Bedrijfsproces Een bedrijfsservice is een afgebakende prestatie die geleverd wordt als onderdeel van een dienst aan een klant. (BusinessService) Bedrijfsservice AggregationRelationship Clustert AccessRelationship RW ServingRelationship bedient ServingRelationship bedient AggregationRelationship bestaat uit AggregationRelationship bestaat uit RealizationRelationship realiseert Deze svg is op 07-03-2022 00:49:58 CET gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2022 ArchiXL. ArchiMedes 07-03-2022 00:49:58 CET