Werkproces

ArchiMate-element Werkproces
ArchiMate_Process.png
Elementtype  : BusinessProcess
Element-id  : Id-e81bb991-3bb1-8304-a6f0-2880695bfcf2
ArchiMate-model  : CORA 4 Kennismodel 1.3
Label  : Werkproces
Documentatie  : Een werkproces is een geordende reeks processtappen die onder verantwoordelijkheid van een enkele bedrijfsfunctie uitgevoerd wordt en die als afgebakend onderdeel van een bedrijfsproces de levering van een deeldienst realiseert.
Vanuit CORA 3  : Herzien
Toelichting  : We nemen werkprocessen op in de referentiearchitectuur om te modelleren hoe bedrijfsprocessen samengesteld zijn, hoe daarbij de verantwoordelijkheden belegd zijn bij bedrijfsfuncties en welke geautomatiseerde ondersteuning daarbij gebruikt wordt. Een belangrijk aspect bij procesinrichting is het streven naar herbruikbaarheid. In de referentiearchitectuur worden daartoe herbruikbare werkprocessen onderkend.
Voorbeelden  : Onderhouden relatie, inplannen reparatie
CORA procesmodel  : Ja
Bedrijfsservicesmodel  : Ja
CORA processjabloon  : Ja
Sturingsmodel  : Ja
Applicatielaag en services  : Ja
Werkprocesmodel  : Ja
RCF  : Ja
BIM  : Ja
Thema procesketen  : Ja
ArchiMate-views  : 
Relaties  : 
Contextdiagram
Een werkproces is een geordende reeks processtappen die onder verantwoordelijkheid van een enkele bedrijfsfunctie uitgevoerd wordt en die als afgebakend onderdeel van een bedrijfsproces de levering van een deeldienst realiseert. (BusinessProcess) Werkproces Een bedrijfsfunctie is een coherente verzameling competenties gericht op het leveren van een of meerdere bedrijfsservices. (BusinessFunction) Bedrijfsfunctie Een uitvoerende rol is de hoedanigheid waarin c.q. verantwoordelijkheid waarmee een persoon, afdeling of organisatie een toegewezen taak uitvoert. (BusinessRole) Uitvoerende rol Een applicatieservice (vrij vertaald gebruikersfunctie) is functionaliteit die een applicatie biedt ter ondersteuning van een werkproces en bedient hiermee een bedrijfsfunctie. (ApplicationService) Applicatieservic- e Een bedrijfsproces is een geordende reeks werkprocessen die onder verantwoordelijkheid van één organisatie wordt uitgevoerd met als doel een dienst te leveren aan een afnemer en die wordt gestart door een specifieke gebeurtenis. (BusinessProcess) Bedrijfsproces Een processtap is een geordende reeks handelingen die onder verantwoordelijkheid van een enkele uitvoerende rol aaneengesloten uitgevoerd wordt en die een afgebakende bijdrage levert aan de uitvoering van een werkproces. (BusinessProcess) Processtap Een bedrijfsservice is een afgebakende prestatie die geleverd wordt als onderdeel van een dienst aan een klant. (BusinessService) Bedrijfsservice AggregationRelationship Clustert ServingRelationship bedient ServingRelationship bedient AggregationRelationship bestaat uit AggregationRelationship bestaat uit RealizationRelationship realiseert Deze svg is op 15-03-2021 13:14:07 CET gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2021 ArchiXL. ArchiMedes 15-03-2021 13:14:07 CET